Planul urbanistic de detaliu (PUD)

Planul urbanistic de detaliu (PUD) are exclusiv caracter de reglementare specifica pentru o parcela īn relatie cu parcelele īnvecinate. Planul urbanistic de detaliu nu poate modifica planurile de nivel superior (PUZ, PUG), ci poate doar detalia modul specific de construire īn raport cu functionarea zonei si cu identitatea arhitecturala a acesteia, īn baza unui studiu de specialitate.

Planul urbanistic de detaliu (PUD) este instrumentul de proiectare urbana care reglementeaza retragerile fata de limitele laterale si posterioare ale parcelei, procentul de ocupare a terenului, accesuri auto si pietonale, conformarea arhitectural-volumetrica, modul de ocupare a terenului, designul spatiilor publice.

PUD-uri se intocmesc si in cazul in care investitia preconizata difera de prevederile RLU si este aprobat de catre Consiliul Local al oraselor, comunelor sau sectoarelor Bucurestiului.

PUD-urile nu pot fi aprobate fara avizul Comisiei Tehnice a primariei sau, atunci cand primaria nu are o comisie tehnica, de catre comisia tehnica de urbanism a Consiliului Judetean.

<